Mobile

Apple lanceert budget-iPod

Zonder veel tamtam heeft Apple een nieuwe iPod Touch voorgesteld. Technisch niets nieuw aan de hand, maar de prijs is wel veel zachter dan voorheen. Het is heel uitzonderlijk dat Apple een product in alle stilte voorstelt, maar niet ongewoon voor updates.

De budgetversie van de iPod Touch kost 249 euro, wat 80 euro goedkoper is dan de vorige goedkoopste iPod Touch. Dat prijsverschil komt er natuurlijk niet zomaar, want de nieuwe versie mist heel wat features van de duurdere versies. 

Wellicht het belangrijkste is dat de budgetversie 16 GB opslagruimte heeft, in plaats van 32 of 64 GB. Ook de camera is bescheidener: waar je bij de duurdere iPod Touch-edities kan rekenen op een 5 megapixelcamera achteraan met allerlei snufjes en video aan 1.080p, bevat de budgetversie een vooraan gemonteerde 1,2 megapixelcamera. Die is goed voor video aan 720p, en mist zaken als beeldstabilisatie en (schijnbaar) een flitser. Het is duidelijk eerder bedoeld voor beelden bij een Facetime-gesprek, dan wel om kiekjes te maken.

De 249-euro kostende iPod Touch is bovendien enkel in zwart en grijs verkrijgbaar. De vele kleuropties die we gewoon waren van de 32- en 64-GB versie zijn er niet.

De behuizing, het Retina-scherm, de autonomie en de meegeleverde hoofdtelefoon zijn echter voor alle iPod Touch-spelers gelijk.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.