Mobile

Apple experimenteert met grotere schermen voor iPad en iPhone

Het bericht in de doorgaans goed ingelichte Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal bevestigt eerdere geruchten dat de Californische IT-reus volop grotere schermen uittest voor de iPhone en iPad. Apple zelf heeft, gewoontegetrouw, echter nog niets hierover losgelaten of bevestigd.

Reuters liet in juni nog weten dat Apple volgend jaar de introductie van ‘minstens twee grotere smartphones’ overweegt: eentje met een scherm van 4.7 inch en eentje met een scherm van 5.7 inch, waarmee die zich al duidelijk richting ‘phablet’ begeeft, een kruising tussen een telefoon en tablet.

Er zijn ook al eerdere berichten uit Azië gekomen dat Apple de introductie van de iPhone 5S zou uitstellen om die met een groter scherm uit te rusten. Volgens de Taiwanese krant Commerical Times was de 5S eerst voorzien voor september of oktober, maar is de introductie naar eind dit jaar verschoven om hem te voorzien van een 4.3 inch-scherm.

Volgens waarnemers wil Apple met de nieuwe schermen een vuist maken tegen de Galaxy S4 en de Galaxy Note van Samsung, twee zeer succesvolle telefoons met een scherm van respectievelijk 5 en 5.5 inch. Ook andere rivalen als Sony en Huawei hebben dit soort zeer grote telefoons al in de productportefeuille zitten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.