Redactie

Amazon gaat filmen in 4K

Films en tv-reeksen in 4K zijn nog altijd onbereikbaar voor Jan met de pet. Maar er zijn steeds meer indicaties dat vanaf volgend jaar er toch meer Ultra HD-video beschikbaar gaat, onder meer bij Amazon.

Amazon maakt bekend dat het alle eigen videocontent in 4K gaat opnemen. Dat klinkt misschien raar als je het bedrijf enkel kent als webwinkel. Maar in de V.S. en andere landen baat Amazon een dienst voor streaming video uit, en vanaf 2014 gaat het via dit kanaal ook eigen producties verdelen. Onder de nieuwe 4K-reeksen zit The After, een SF-reeks van X-Filesbedenker Chris Carter.

,

Het is nog wachten op de Ultra HD-opvolger van Blu-ray, waarvan vermoed wordt dat hij op de CES-beurs begin januari aangekondigd wordt. Zo'n fysieke drager komt er bijna zeker, omdat 4K-video toch behoorlijk wat opslagruimte nodig heeft en niet iedereen voldoende snelle breedband ter beschikking heeft.

Niettemin lijken in tussentijd alle 4K-aankondigingen zich te concentreren op streamingdiensten. In de V.S. plant Sony een 4K-dienst dat dertig dollar per aangeschafte dienst zal vragen. Meer wordt verwacht van Netflix. De streamingdienst, ook operationeel in Nederland, heeft laten weten dat zijn eigen producties ook in Ultra HD zijn opgenomen. Er wordt gespeculeerd dat onder meer seizoen 2 van House of Cards beschikbaar zal worden in de hoge 4K-resolutie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.