Redactie

Wild Things

Aan de oppervlakte van John McNaughtons Wild Things drijft het soort thema’s die we wel vaker tegenkomen in Hollywoodfilms: een middelbaar schoolmeisje (Denise Richards) raakt geobsedeerd door haar leraar (Matt Dillon). Maar tegen het moment waarop je jezelf in je luie zetel hebt geplant om dat soort film te zien, gaat de plot stevig van de rails: er komt een klasgenootje in het spel (Neve Campbell zet hier een geweldige trailer trash-griet neer), en er is ook een openbaar aanklager (Kevin Bacon) die geheimpjes verbergt.

De plot van Wild Things is echter niet het belangrijkste: hij speelt tweede viool bij de broeierige, zelfs noir-achtige sfeer waarin de regisseur (die ons tien jaar eerder de stuipen op het lijf joeg met Henry, Portrait of a Serial Killer) zijn film verpakt. Het is een mix tussen een erotische thriller à la 9 ½  Weeks, een scholierendrama en een Fatal Attraction-achtige suspensefilm, en die cocktail gaat onverwacht zoetjes binnen.

Hopelijk denken ze bij 2BE eraan om de eindaftiteling helemaal te laten lopen, want daarin worden nog een paar finesses in de plot uitgelegd.

Dinsdag 27 november op 2BE om 22u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.