Redactie

Christine

Wat suckt de middelbare school ass als je er niet bijhoort. Losertje Arnie Cunningham heeft nochtans zijn wraak klaar: een schitterende Plymouth Fury, waarmee hij eindelijk de harten van de meisjes denkt te veroveren. Maar het ding ontfermt zich een beetje té goed over zijn meester: de door boze krachten bezeten oldtimer begint geheel eigengereid zijn mannelijke concurrenten van kant te maken.

Christine was een van de horrorklassiekers die regisseur John Carpenter van de late jaren '70 tot de late jaren '80 op ons losliet, en past in een rijtje waarin ook Halloween, The Fog, The Thing, Prince of Darkness en They Live thuishoren. Al nam in deze prent de gruwel een paar passen achteruit, om baan te ruimen voor de zwarte humor die ook in Carpenters zwaardere werk zit.

Deze film zit echter vooral vol knipogen naar een heel ander genre: dat van de high school-komedie, die precies op dat moment misschien nog populairder was dan de horrorfilms die Carpenter en zijn tijdgenoten (John Landis, David Cronenberg, Wes Craven en Tobe Hooper maakten eveneens hun huiverklassiekers in dat tijdperk) eruitpersten.

Zaterdag 24 november op 2BE om 23u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.