Geluid

Wharfedale brengt klassieker opnieuw uit

Luidsprekerfabrikant Wharfedale viert z'n tachtigste verjaardag in nostalgische stijl, door een van zijn grote klassieke speakers opnieuw uit te brengen. Het gaat om de Denton, een van de bekendste én geliefste speakers die Wharfedale ooit uitbracht. De oorspronkelijke Denton-lijn was te koop van medio de jaren zestig tot eind jaren zeventig, en werd geroemd voor een warme klank.

De Denton 80th Anniversary Edition is stilistisch een echt knipoogje naar vroeger. De boekenplankspeaker werd ontworpen door bekende designer Peter Comeau en is uitgevoerd in een warm mahoniehout. De afwerking is helemaal in de stijl van vroeger, incluis verzonken front baffle.

Hoe nostalgisch de buitenkant mag zijn, de binnenkant van deze luidspreker is helemaal eigentijds. Zo zijn er achteraan twee reflex basopeningen, voor een beter laagweergave, en is de conus van de 125 mm grote bass/mid-hoofdspeaker in kevlar uitgevoerd. De Linkwitz-Riley filters zijn ook helemaal het neusje van de zalm bij het merk.

Net zoals bij de luidspreker die concurrent KEF ter ere van zijn vijftigste verjaardag uitbracht, is de Denton 80th Anniversary Edition slechts in beperkte oplage beschikbaar. Kostprijs per stuk ligt rond 369 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.