Mobile

Ultieme afstandsbediening Xbox komt naar Android

Smartglass, een app die mobiele toestellen in een afstandsbediening voor de Xbox-console verandert, is gearriveerd op Android.

Microsoft presenteerde Smartglass vorige week officieel in aanloop naar de Windows 8-lancering, die afgelopen vrijdag plaatsvond.

De gratis app heeft verschillende functies, zoals het bedienen van een IE-browsersessie op een televisie met Xbox of het doorsturen van een film van het grote naar het kleine scherm, waarbij een tablet dan verder gaat op het punt waar je gebleven was.

Omdat Smartglass ook geschikt is als afstandsbediening om door het vernieuwde Xbox Dashboard te navigeren, is het een efficiënt alternatief voor de spelcontrollers waarmee je de Microsoft-console normaal moet bedienen.
 


De ontwikkelaars beloofden destijds dat Smartglass weldra ook zijn weg zou vinden naar andere mobiele platforms als iOS en Android. Nog voor Windows Phone 8 officieel is gepresenteerd, heeft de Google Play-winkel de Smartglass-app al mogen verwelkomen. Het is nog onbekend wanneer de slimme afstandsbediening zal arriveren op iPhone/iPad.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.