Redactie

The Wolfman

Waar is de tijd toen vampieren, weerwolven en andere half- of ondoden nog gewoon mensen doodbeten, in plaats van à la Twilight twee uur lang de nichterige goth te lopen uithangen? Wij weten wanneer: in de jaren 1940! Toen werd de originele versie van deze Wolfman in de cinemazalen gehesen, en dook het hoofdpersonage – een doodbrave jongen die verandert in een weerwolf door een behekste wandelstok – ook nog op in andere films van de zogeheten ‘Universal Monsters’, zoals Frankenstein meets the Wolf Man.

Geen van die prettige camp kom je tegen in de Wolfman-remake die regisseur Joe Johnston (Hidalgo, Captain America) twee jaar geleden in de zalen bracht. In plaats daarvan krijg je een bijzonder stijlvolle kostuumhorrorfilm voorgeschoteld, die de stijleffecten van het tijdperk waarin hij is gesitueerd (eind 18e eeuw, net als het origineel) compleet in overdrive zet. Net als de netjes functionele maar goed gemaakte gore, overigens.

O ja: Benicio Del Toro is een schitterende Wolfman (je zit je constant af te vragen of hij nu aan het veranderen is of niet), en Sir Anthony Hopkins speelt nog maar eens met verve de oedipale vaderfiguur. Smullen!

Zaterdag 12 mei op 2BE om 20u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.