Redactie

Spotify en Deezer starten hitparade

In het Verenigde Koninkrijk zijn verschillende streamingdiensten met een eigen hitlijst gestart. Op basis van wat abonnees van onder andere Spotify en Deezer beluisteren, worden de populairste liedjes bepaald.

De Official Streaming Chart zal vanaf volgende maandag elke week onthullen wat de honderd populairste liedjes zijn bij de gratis en betalende gebruikers van een aantal streamingdiensten. Aan de hitlijst werken onder meer Spotify, Napster, Deezer, We7, Zune en ChartsNow mee.

Op zich is het ontstaan van een streaming-hitlijst niet meer dan logisch. De verkoop van fysieke muziekdragers daalt langzaam en steeds meer mensen beluisteren hun muziek via Spotify en co. De nieuwe hitparade zal trouwens door dezelfde organisatie samengesteld worden als de hitparade van fysieke verkopen en digitale downloads, The Official UK Charts.

Het zal wellicht niemand verrassen dat het meest gestreamde liedje ‘Somebody that I Used to Know’ van Gotye is, op de voet gevolgd door ‘Titanium’ van David Guetta en ‘Domino’ van Jessie J. De artiesten die in het voorbije jaar het meest beluisterd werden

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.