Redactie

The Shield

Het doek valt vanavond voor Vic Mackey. Dat is niet eens een spoiler: als je de fenomenale flikkenreeks The Shield tot op dit punt hebt gevolgd, en dus weet in welke stront de corrupte zak zich heeft gewerkt, weet je dat er in deze slotaflevering van het zevende en allerlaatste seizoen geen enkele uitweg meer overblijft.

De enige vraag die nog rest, is hoé Mackey het onderspit zal delven (hoewel hij vorige week nog een sterk staaltje overlevingskracht toonde door een deal te sluiten met de federale overheid), en hoe verschrikkelijk het einde zal zijn van zijn voormalige maatje Shane Vendrell, die nog een paar morele grenzen meer heeft overschreden en nu voortvluchtig is met vrouw en kind.

Eén ding kunnen we alvast ook al zeggen voordat vanavond de finale eindaftiteling rolt: The Shield was de beste, intrigerendste en, jawel, vuilste politieserie die we in jaren op televisie hebben gezien, misschien op een paar parels als The Wire na.

Door een bende corrupte flikken als protagonisten te nemen, balanceerde bedenker Shawn Ryan zeven jaar lang op het scherp van de snede der welvoeglijkheid, en dat lustte het (laatavond-)televisiepubliek wel. Jammer dat ze moeten gaan!

Zondag 16 december op VIER om 0u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.