Redactie

The Finder

De makers van crimireeks Bones vonden het tijd worden voor een spin-off, en vonden ze in een zijpersonage dat werd geïntroduceerd in een van de laatste afleveringen van het zesde seizoen. De nog onbekende acteur George Stults gaat in The Finder als ex-legermajoor Walter Sherman op zoek naar vermiste personen, die – in tegenstelling tot die van de meeste Bones-afleveringen – nog geen jaren dood hoeven te zijn.

Interessant is de psychologische knik die de makers van de reeks – dezelfde ploeg die ook achter Bones zit, uiteraard – maken: een bomaanslag in Irak veroorzaakte een hersenletsel bij het hoofdpersonage, waardoor zijn karakter veranderde en hij nét het soort doortastendheid voor de dag legt die nodig is om dingen – en vooral personen – terug te vinden.

Dit is overigens verse kost: de reeks ging begin dit jaar pas van start op het Amerikaanse tv-netwerk Fox, en is nu dus al bij ons te zien. Waar is de tijd dat je nog op het einde van een Amerikaanse reeks moest wachten voor ze bij ons werd uitgezonden?

Maandag 12 maart op 2BE om 21u35

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.