Geluid

Teufel komt met een nieuw THX-geluidswonder

Met de System 7THX Select 2 zet Teufel een nieuw 5.1-geluidssysteem in de markt dat voldoet aan de strenge THX Select 2-norm. Ook qua vormgeving is deze set dik in orde.


Met de System 7 zet Teufel een 5.1-systeem neer dat bestaat uit vijf relatief compacte luidsprekers en een opvallend grote subwoofer.

De satellieten zijn opgebouwd met vlakke membranen die ervoor zorgen dat er een geringe faseverschuiving plaatsvindt. Dit resulteert, volgens Teufel, in een preciezer en natuurlijker geluid.

De dipoolspeakers voor de achterste plaatsen zijn voorzien van vijf drivers per luidspreker, waardoor een hoge belasting mogelijk moet zijn. Dankzij de ingebouwde woofer komt de grensfrequentie van de luidsprekers onderaan uit op 80Hz.

Voor de laagste tonen staat de S 800 SW subwoofer in, volgens Teufel de eerste sub ter wereld die er in slaagt om met een enkele 300 mm driver te voldoen aan de eisen voor THX Ultra 2-certificatie. Het laagbereik van de 500 watt krachtige subwoofer loopt door tot 25 Hz, waarbij de S 800 SW erin slaagt om een volume van 114 dB te bereiken. Voor een perfecte afstelling is de sub ook voorzien van een DSP-eenheid.

De gehele set zit in een zwarte hoogglanafwerking in combinatie met aluminium frontpaneeltjes op de satellieten. 

De System 7 is vanaf nu verkrijgbaar en maakt je 2.599 euro lichter. Voor de 7.1-uitvoering tel je 2.999 euro neer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.