Mobile

TDK breidt ‘Signature Sound’-reeks uit

Rond TDK is het een hele poos stil geweest, maar sinds enige tijd bruist het er weer van de bedrijvigheid. Onder de naam TDK Life On Record kondigde het bedrijf op IFA een resem nieuwtjes aan voor liefhebbers van hoofdtelefoons.

TDK Life on Record kondigde vandaag op IFA maar liefst 14 nieuwe in-ear en on-ear hoofdtelefoons plus kleuruitbreidingen op de reeds bestaande hoofdtelefoonportfolio aan. Volgens de fabrikant combineren de nieuwe producten hi-fidelity geluid met een strak, functioneel design, voor een optimale muziekervaring.

De nieuwe ST750 on-ear hoofdtelefoons en IE800 in-ear hoofdtelefoons zijn een uitbreiding van TDK Life on Record’s “Signature Sound” hoofdtelefoon- en audiolijn, die vorig jaar werd gelanceerd. Ze maken gebruik van door TDK Life On Record ontwikkelde en gepatenteerde technologie met het oog op een "puur, authentiek geluid".
 

,

ST750 hifi on-ear headphones
De ST750 belooft een perfecte combinatie van hifigeluid en design te bieden. In de behuizingen gaan high performance 40mm drivers schuil die voor een gebalanceerd geluid beloven te zorgen dat nooit overstuurt of resoneert.

Opvallend is dat er ook actieve elektronica in de hoofdtelefoon zit. Volgens TDK Life On Record's persbericht omvat de ST750 immers een ingebouwde versterker die het volume met 6dB verhoogt en de bas met 4dB, zodat het lage uitgangsvermogen van sommige MP3-spelers gecompenseerd wordt. Dat moet resulteren in een helder, gebalanceerd geluid met optimaal bereik.

Daarnaast belooft het lichtgewicht ontwerp ervoor te zorgen dat de ST750 een perfecte pasvorm heeft en makkelijk mee te nemen is. De oorkussens dragen ook hun steentje bij om omgevingsgeluid te blokkeren.

Voor de ST750 schuift TDK Life On Record een aanbevolen verkoopprijs naar voor van 179,95 euro.

IE800 Dual Driver in-ear headphones
Ook de IE800 in-ear hoofdtelefoon krijgt een aantal opvallende features mee. Zo maakt de kleine hoofdtelefoon gebruik van een gepatenteerd ontwerp met dual drivers met het oog op een optimaal high fidelity geluid.

Eén van de drivers neemt alleen lage tonen voor zijn rekening, de andere staat in voor de reproductie van het mid en hoog. Daardoor zou de IE800 geschikt moeten zijn voor ieder muziekgenre en ieder gewenst volume.  

Dankzij het ergonomisch ontwerp en de 'Comply foam'-oordopjes wordt een perfecte pasvorm en geluids isolatie gegarandeerd, waardoor muziek beluisteren nog comfortabeler wordt. 

In die optiek valt het prijskaartje reuze mee, met een aanbevolen verkoopprijs van  99,95 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.