Mobile

Spotify lanceert iPad app

Spotify is voortaan ook beschikbaar op de iPad. Wie de muziekstreamdienst wil gebruiken moet wel een betalende account hebben.

Het Zweedse bedrijf deed zeer geheimzinnig over ‘een speciale aankondiging’. Er was een persconferentie via de webcam die je enkel mocht bekijken nadat je Spotify uitdrukkelijk beloofde niet te melden dat er iets zat aan te komen.

De eigenlijke aankondiging bevatte echter weinig bijzonders. De applicatie voor de iPad is uitgerust met HD-materiaal aangepast aan het retina-scherm en is geen kopie van de iPhone-app maar heeft een aangepaste interface.

Spotify lanceert iPad app.

De toepassing biedt wel naadloos afspelen en een crossfade-functie. Daarmee vallen de pauzes tussen de muzieknummers weg en kan je liedjes in elkaar laten overlopen. Ook is er integratie met Airplay.

Niet voor gratis gebruikers
Wie de gratis versie van Spotify gebruikt is er wel aan voor de moeite. Omdat de iPad een mobiel toestel is, moet je een abonnement op Spotify Premium hebben om je nummers op de tablet af te spelen. Ook als je hem bijvoorbeeld enkel op wifi gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.