Beeld

Sony kapt met OLED

Dat Sony als eerste een OLED-tv, de XEL-1, op de markt bracht heeft kennelijk weinig uitgemaakt. Volgens een bericht op de Daily Yomiuri Online stopt het bedrijf met de productie van OLED-panelen voor televisies. De productie van professionele monitoren zoals de BVM-E250 gaat wel door. Sony wil zich naar verluidt concentreren op LED-LCD televisies.

De aankondiging zet een domper de verwachtingen rond OLED-televisie op de CES. Tijdens de jaarlijkse show in Las Vegas wordt immers verwacht dat zowel LG als Samsung grote OLED-televisies zullen tonen.

Dat Sony zich nu terug trekt uit de race voor wat algemeen gezien wordt als dé volgende technologie voor televisies is een teleurstelling. Mogelijk is de beslissing het gevolg van de recente herstructurering van de tv-afdeling van het Japanse bedrijf. Het doel van de reorganisatie is het gezonder maken van de afdeling, die al jaren er niet in slaagt om winstgevend te zijn.

Tijdens CES 2008 toonde Sony 's werelds eerste OLED-tv, de 11 inch XEL-1, en vorig jaar op CES was er een 24,5 inch model te bewonderen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.