Beeld

Sony en Panasonic werken samen aan OLED-tv’s

Er gingen al geruime tijd geruchten rond dat Sony en Panasonic wilden samenwerken rond OLED technologie om zo het hoofd te bieden aan de Koreaanse concurrenten. Dat is nu bevestigd.

De twee bedrijven gaan samen nieuwe technieken ontwikkelen om de massa-productie van hoge resolutie OLED panelen en modules mogelijk te maken. De nadruk ligt daarbij op de 'printing' gebaseerde technieken, waarbij het OLED-materiaal op het substraat geprint wordt. Dat is een substantieel goedkopere methode dan de opdamp techniek die vandaag gebruikt wordt. Op die manier hopen Sony en Panasonic de OLED tv goedkoper op de markt te brengen. Massa-productie wordt gepland in de loop van 2013. Het lijkt er dan ook op dat we ten vroegste in 2014 een Sony of Panasonic OLED TV zullen zien. Alhoewel er samengewerkt wordt op technologisch vlak zullen Sony en Panasonic wel eigen modellen uitbrengen.

Alhoewel Sony in 2007 de eerste OLED TV op de markt bracht (een 11 inch model) kondigden ze begin dit jaar net voor CES aan te kappen met OLED ontwikkeling voor televisie. Ze introduceerden prompt een nieuwe, concurrende technologie, Crystal LED. Nu Sony opnieuw duidelijk de OLED kaart trekt lijkt de toekomst van Crystal LED iets minder rooskleurig.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.