Geluid

Slanke AV-receivers bij Marantz

Met een AV-receiver kan je werkelijk alle kanten uit. Figuurlijk toch, want de forse afmetingen van zo'n machine zijn niet voor kleinere tv-kastjes weggelegd. Maar geen nood: met de nieuwe NR1603 en NR1403, twee slanke 'slimline' AV-receivers, heeft Marantz een woonkamervriendelijk alternatief klaar.

Een slanke AV-ontvanger ontwikkelen die evenveel aankan als zijn grote broers, een ongehoord surroundgeluid biedt en dat weet te combineren met een elegant uiterlijk. Dat is de opdracht die Marantz meegaf aan z'n ingenieurs bij de ontwikkeling van de nieuwe NR1603 en NR1403. Het resultaat ziet er alvast veelbelovend uit.

NR1403: aantrekkelijke instapper
De NR1403 is een vijfkanaalsreceiver die het aangename aan het nuttige koppelt. Gebruikers van mobiele apparaten zoals camcorders, smartphones of tablets kunnen hun toestel immers eenvoudig aansluiten op de HDMI-ingang op het frontpaneel, waarmee  direct en eenvoudig van beeld en geluid genoten kan worden. Voor je vaste toestellen zijn er vijf HDMI-inputs voorzien op de achterzijde.

De 5x 50 watt uitgang kan worden gebruikt voor een eenvoudige stereo-installatie, maar belooft ook krachtig genoeg te zijn voor een volledig 5.1-systeem. Bij de installatie word je bijgestaan door een ingebouwde 'Setup Assistant', Audyssey MultEQ en een meegeleverde microfoon. In combinatie met de on-screen instructies belooft dat het installatiegemak aanzienlijk te vereenvoudigen. 

Natuurlijk beschikt de NR1403 ook over alle nodige decoders voor zowel standaard- als high-definition-geluid, zoals DTS-HD en Dolby TrueHD. Marantz belooft dan ook dat de NR1403 een garantie is voor een fantastisch geluid en prachtige beeldkwaliteit.

NR1603: stap hogerop
De zevenkanaals NR1603 heeft nog meer slimme functies aan boord dan zijn kleine broer. Zo kan je probleemloos aan de slag met netwerkmogelijkheden voor audiostreaming, internetradio en Airplay vanaf een iPhone, iPad of iPod. Eveneens van de partij zijn een iPod-compatibele digitale USB-ingang en M-DAX2, waarmee de geluidskwaliteit van gecomprimeerde audio wordt opgekrikt. Wie netwerk zegt, zegt natuurlijk ook app – in dit geval de nieuwe Marantz Remote App for iDevices die inzetbaar is als alternatieve remote voor de bediening van het apparaat.

Net als bij de NR1403 zijn er zes HDMI-ingangen aanwezig, waarvan een op de voorzijde, inclusief 3D-video-compatibiliteit en ARC (Audio Return Channel), terwijl alle analoge videosignalen kunnen worden omgezet naar HDMI-niveau, inclusief I/P- conversie en een opwaardering naar 1.080p.

Milieuvriendelijk en betaalbaar
Marantz wijst er op dat beide toestellen ecovriendelijk zijn opgebouwd, wat zich onder meer uit in een erg laag stand-by verbruik en een circuit dat de stroom automatisch uitschakelt wanneer het toestel niet in gebruik is. Het nieuwe Marantz-ecologo zet dit in de verf.

De NR1603 en NR1403 zijn vanaf nu beschikbaar in een zwarte en zilver-gouden afwerking. De adviesprijs voor beide toestellen bedraagt respectievelijk 649 en 399 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.