Geluid

Review: TEAC TC-X350I

Als je bij Teac echter zoekt naar sets die compleet met luidsprekers geleverd worden – het uitgangspunt van deze vergelijkende test – dan blijft enkel deze TC-X350i over.

De luidsprekers zijn uitgevoerd in pianolak, wat ze een chique voorkomen geeft. Zoals gebruikelijk wordt de hoogweergave overgelaten aan een dometweeter, maar deze keer zit daar een stervormige bescherming overheen – denk aan een Mercedes-ster – zodat je hem niet per ongeluk kan indeuken. Dat treft, want de luidspreker is op zijn mooist als de grille er af mag.

Achteraan de luidsprekers zitten drukklemmetjes, maar op de cd- receiver moet je de luidsprekers aansluiten via speciale poortjes. Daar heb je dus aangepaste luidsprekerbekabeling voor nodig. Die levert Teac gelukkig gewoon bij de set, maar als die kabels te kort zijn voor je opstelling (ze meten zo’n anderhalve meter) heb je een probleem.

,

De cd-receiver is bijna 35 centimeter diep, een record in deze test. En dat is geen goede zaak, want zo compact mogelijke afmetingen zijn net een aantrekkingspool bij dit soort sets.

De TC-X350i is trouwens niet alleen groot, hij is ook zwaar. Een royale transformator – die zit rechts achterin – is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Het apparaat is goed afgewerkt, maar moet het zonder de echte luxe-afwerking van de duurdere Teac-sets doen. 

De TC-X350i smoelt overigens best goed, al combineren de zilverkleurige knopjes niet zo best met het zwarte frontpaneel.

,

Deze Teac heeft een cd-lezer aan boord, een FM-tuner en een USB-poort. Een los iOS-dock krijg je er ook nog bij. Het kleinood moet worden verbonden met de cd-receiver via een speciale poort op de achterzijde.

De afstandsbediening is een extra plat exemplaar, maar verder is ze even groot als een normale remote. Wel kan je je vragen stellen bij de positionering van sommige toetsen. Zo staan de vooruit- en terugspoeltoetsen in een navigatie-eiland, op plaatsen waar je normaal een pijl naar boven en beneden verwacht. Duh! 

Of je de Teac nu van op het frontpaneel bedient of met de afstandsbediening, in beide gevallen valt het op dat de set net iets te afwachtend reageert op commando’s om echt prettig te werken. Vooral het omschakelen tussen de verschillende inputs verloopt te traag.

,

En het geluid? Op dat vlak doet de TC-X350i het heel behoorlijk, maar van de echte toppers van de test – de sets van Sony, Sharp en Akai – haalt hij het niet.

De Teac klinkt heel clean en is perfect ruisvrij, maar het geluid is wat aan de matte, softe kant. Het lijkt bijna alsof de hoogregelaar ietsje dichtgedraaid is. Dat zou meteen ook het lage ruisniveau verklaren. De laagweergave is oké, maar dan ook niet meer dan dat.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.