Geluid

Review: Grado SR60i

Grado kennen we vooral van hoowaardige hoofdtelefoons voor thuisgebruik. Het instapmodel van de Amerikaanse fabrikant, de SR-60i, kan je echter overal inzetten.

De hoofdtelefoon is op het eerste gezicht volgens hetzelfde concept opgebouwd als de rest van de Grado line-up. Dat zorgt voor een klassiek, haast retro-achtig voorkomen waarbij wel aardig wat plastic gebruikt wordt. Natuurlijk niet meteen een bezwaar – zeker voor deze prijs – want ondanks het eerder fragiele voorkomen lijkt deze hoofdtelefoon prima in mekaar te zitten.

,

Bij het opbergen van de SR60i moet je wel een beetje uitkijken: de behuizingen kunnen weliswaar 90 graden gedraaid worden (handig voor onderweg!) maar de brede hoofdband neemt wel wat meer plaats in beslag dan bij een doorsnee on-ear hoofdteelfoon. De kabel is opvallend lang en is ook behoorlijk dik. Wie de SR60i onderweg wil gebruiken, rolt de kabel best losjes op en steekt het kabeloverschot in zijn/haar jas- of broekzak. In de huiskamer wordt dat nadeel echter een voordeel, en krijg je meer bewegingsvrijheid dan bij een doorsnee on-ear model.

Het comfort scoort vrij goed: er is weinig druk op de oren en de oorpads zijn aangenaam. Het comfortniveau van de duurdere Grado's (zoals de GS1000i) wordt echter niet geëvenaard, al kan je zelf eventueel een setje grotere oorpads bestellen bij Grado. Niet dat we dat echt nodig vinden, trouwens. De niet-gepolsterde hoofdband zorgt pas na een uurtje luisteren voor voelbare druk.

,

En hoe zit het met het belangrijkste aspect, de geluidskwaliteit? Daar hebben we bitter weinig klachten over, en al helemaal als we de Grado vergelijken met gelijkaardig geprijsde on-ear modellen.

Het geluid is luchtig, barst van het detail en wordt verrassend breed neergezet. Kortom, de SR60i komt erg direct en natuurlijk over. Alleen in het hoog zit soms een wat harder randje bij hoge volumes, waardoor de SR60i een tikje agressief kan klinken met sommige tracks. Maar verder doet de SR-60i het ronduit indrukwekkend.

Zoek wel een rustige omgeving op wanneer je van deze Grado wil genieten: de extreem open opbouw laat heel wat geluid naar de buitenwereld doorsijpelen en isoleert geluiden van buitenaf amper. Het is dus niet de ideale hoofdtelefoon om iedere dag de trein of bus onveilig mee te maken, maar voor andere omgevingen is het een absolute aanrader als je met een beperkt budget wil proeven van de Grado-sound.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.