Beeld

Realisme met Panasonic PT-AT6000E projector

Panasonic kondigt trots de nieuwe PT-AT6000E aan, een Full HD 3D home cinema-projector. De nieuwkomer koppelt een hoge helderheid en indrukwekkende contrastratio aan innovatieve 3D-functies.

,

Met de nieuwe PT-AT6000E streeft Panasonic in de eerste plaats naar realistische beelden. Daarvoor sloeg Panasonic Hollywood Labratory (PHL), dat al sinds 2003 samenwerkt met de filmindustrie in Hollywood, de handen in elkaar met filmprofessionals in de zoektocht naar een afstelling die beelden weergeeft zoals ze bedoeld zijn.

Dankzij een 220 watt 'Red Rich Lamp' kan de nieuwkomer roodtinten intenser weergeven, waardoor de kleurreproductie en helderheid er op vooruitgaan. Ook de lens met hoge convergentie en het nieuwe design van het prisma dragen bij aan die hoge helderheid, die 2.400 lumen bedraagt. 

Niet alleen de helderheid scoort hoog, ook de zwartwaarden gaan er volgens Panasonic duidelijk op vooruit met een contrastratio van 500.000:1. Daardoor zou er meer diepte, fijne details en rijke tinten worden toegevoegd aan de kleuren. Panasonics 'Pure Contrast Plate'- (Pure Colour Filter Pro) en 'Smooth Screen'-technologie beloven de beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen.

Geavanceerd 3D-luik
Maar het blijft niet alleen bij een 2D-kijkervaring van de bovenste plank. De PT-AT6000E kan natuurlijk ook 3D-beelden weergeven, en dat in alle comfort. In vergelijking met zijn voorganger, de PT-AT5000E, zou hij minder crosstalk en een 20 procent hogere helderheid bieden. Daarnaast zorgt de nieuwe 3D Motion Remaster voor vlotte 3D-effecten, terwijl ook de scherpte er op vooruit gaat dankzij de Detail Clarity Processor 4 en Frame Creation 2.

Voor het kijkcomfort staan de nieuwe 3D Viewing Monitor en 3D Picture Balance in. Die eerste geeft visueel aan dat de hoveelheid parallax in 3D-beelden binnen de veilige zone ligt, terwijl de tweede het mogelijk maakt om de beelden voor het linker- en rechteroog naast elkaar weer te geven zodat de kleurweergave van beide zijden gelijk afgestemd kan worden.

Flexibele installatie
Panasonic belooft een makkelijke plaatsing voor de nieuwkomer dankzij de vloeiende 2x-zoomlens. Van op een afstand van 3,6 tot 7,2 meter is het mogelijk om een beeld met een diagonaal van 120 inch (305 centimeter) te projecteren.

De ingebouwde IR-zender heeft standaard een bereik van 6 meter, maar dat kan uitgebreid worden tot 10 meter. Daarnaast is het toestel ook compatibel met Panasonics originele 3D-bril (TY-EW3D3M) en met 3D-brillen van andere fabrikanten zoals de XpanD X104. 

Dankzij de Intelligent Lens Memory-feature kunnen ook probleemloos films worden vertoond met een beeldverhouding van 2.35:1.

De PT-AT6000E heeft 3 HDMI-ingangen (Deep Colour- en x.v. Colour-compatibel) en twee 12V-triggers, zodat hij eenvoudig in je thuisbioscoop geïntegreerd kan worden. Ook VIERA Link-connectiviteit en een verlichte remote zijn standaard van de partij.

De Panasonic PT-AT6000E is rond deze tijd beschikbaar en krijgt een adviesprijs mee van om en bij 2.845 euro. Voor meer informatie kan je terecht op http://business.panasonic.co.uk/visual-system/products-and-accessories/projectors.

,

 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.