Beeld

Philips introduceert nieuwe DesignLine TV

Philips stelt een lijn nieuwe design-tv's voor. Naast een slanke lijn, en een wit kleedje heeft deze schoonheid ook heel wat slimme functies te bieden.

Televisies ontwerpen, het is geen sinecure. Met de steeds dunner wordende kaders heeft de ontwerper nauwelijk nog materiaal om mee te werken. Maar omdat een televisie meestal een prominente plaats in de huiskamer inneemt verdient hij echt wel een leuke look.

Voor de design-bewuste consument heeft TP Vision nu de Philips DesignLine Edge. In zijn sneeuwwitte behuizing leunt de 42PDL6907H licht achterover op een fijne, luchtige voet. De glasplaat bedekt niet alleen de volledige voorzijde, maar komt ook wat voorbij de randen, en raakt onderaan net niet het schap. Elegantie troef, en durven we het zeggen, een vleugje van dat mythische Apple-design. Voor die typische Philips-touch is er Ambilight Spectra 2.

Naast een slanke lijn, en een wit kleedje heeft deze schoonheid ook heel wat slimme functies te bieden. Ingebouwde WiFi maakt aansluiten op je thuisnetwerk een makkie. Vanaf dan biedt Smart TV je allerlei mogelijkheden. Bestel films via Video on Demand,  geniet van catchup-tv, luister naar internetradio of lees de laatste nieuwtjes. Je beschikt zelfs over een volledige internetbrowser. Met een optionele camera wordt je televisie ook een Skype-toestel. En met een USB-harde schijf pauzeer je live of neem je het programma gewoon op (wel enkel de digitale tuners).

Om bediening nog handiger te maken is er de MyRemote App, beschikbaar voor Android en iOS. Zo heb je niet alleen een keyboard en een EPG bij de hand, maar kan je ook media op de smartphone met een veeg van je vinger naar de televisie sturen.

De Pixel Precise HD techniek en 600 Hz Motion Rate zorgen voor een prima beeld, aldus TP Vision. We vermoeden dat deze DesignLine op vlak van beeldkwaliteit ongeveer in het middensegment zal meespelen. Van 3D kan je genieten met heel de familie: het toestel gebruikt passieve brillen en er zitten er vier in de doos. Fervente gamers kunnen met z'n tweetjes tegelijk spelen en toch het volledige scherm gebruiken dankzij de 2 player Full Screen gaming, een techniek die wat doet denken aan SimulView op de PS3 3D Display.

De DesignLine Edge zal beschikbaar zijn in 42 inch (42PDL6907H) en 47 inch (47PDL6907H) schermmaten. In eerste instantie wordt de 47 inch versie gelanceerd in de tweede helft van augustus, met een prijs van 1.599 euro. De 42 inch versie (1.299 euro) zal in de Benelux vermoedelijk niet verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.