Beeld

On-demand films op Samsung Smart TV’s populair

In 2011 werden in de Benelux alleen al meer dan 100.000 films via het Samsung 'Smart TV'-portaal gestreamed. Via betalende diensten als MovieMe, Movie MAX Online en Pathé Thuis wisten gebruikers de weg naar het fimluik van de 'slimme' TV's dus wel degelijk te vinden, zo blijkt.


Recent nog berichtte Gizmodo nog dat 53 procent van alle Smart TV's nog nooit op het internet was aangesloten, wat er op wijst dat haast niemand boodschap heeft aan apps, widgets en connectiviteit op een televisie. In essentie zou de meerderheid van de tv-kopers zelfs genoegen nemen met een domme TV. Sterker nog, 55 procent van de respondenten zou ook geen 3D willen op zijn nieuwe tv.

Samsung's cijfers lijken die conclusies tegen te spreken, althans: wat de video-on-demand diensten betreft. Recente films doen het bijzonder goed en ook lokale 'artsy'-cinema kunnen kijkers wel pruimen. Ook kan je sinds kort via de Movie MAX-app 3D-films streamen. Het aanbod 3D-films is op dit moment echter magertjes, met drie titels om precies te zijn. Tegen het eind van dit jaar hoopt Samsung het aanbod wel te vergroten.

Ook de Your Video-app lijkt aan te slaan. Dit is een app die op basis van je bekeken films suggesties doet.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.