Mobile

Nokia wil schitteren met Lumia 920

Nokia heeft in New York zijn troefkaart uit de mouw getrokken die het terug in de race moet brengen met de iPhone: het Windows Phone 8-toestel Lumia 920.

Tijdens een persconferentie liet directeur Stephen Elop voor het eerst een Nokia-toestel zien dat draait op het aanstaande Windows Phone 8-besturingssysteem. De Lumia 920, die op de markt zal komen in feel kleuren als geel en rood, heeft enkele foefjes in huis die het een voordeel moeten geven tegenover topverkopers als de Samsung Galaxy SIII en de aanstaande iPhone 5.

Zo zal het 4,5-inch toestel, dat draait op een 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 dualcoreprocessor, standaard zijn uitgerust met de mogelijkheid tot draadloos opladen. Het topmodel is daarnaast uitgerust met PureView-technologie, wat niet betekent dat de Lumia 920 dezelfde topcamera in huis heeft als de eerder uitgebrachte 808 PureView Symbian-telefoon.

Wel heeft het nieuwe toestel een 8,7 Megapixel-exemplaar dat technologieën gemeen heeft met die telefoon en een speciale optische lens die voor scherpere opnames moet zorgen.

Andere troeven zijn 32 GB meegeleverde opslag, 1 GB RAM-geheugen en ondersteuning voor 4G-connectiviteit. Nokia belooft daarnaast offline kaartnavigatie en de augmented-reality kaartapplicatie Nokia City Lens. Tenslotte heeft de Lumia 920 een Full HD-camcorder aan boord.

Prijsinformatie en beschikbaarheid zijn voorlopig nog niet beschikbaar. 


 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.