Beeld

Nintendo lanceert Wii U in België

Nintendo heeft vandaag de Wii U gelanceerd in Europa. De nieuwe spelconsole integreert via de GamePad een tweede scherm in de spelervaring.

De Wii U is momenteel te verkrijgen in drie verschillende bundels. Het Wii U Basic Pack bevat een witte console met 8 GB opslagruimte. Het Premium Pack bevat een zwarte console met 32 GB opslagruimte. Daarnaast krijg je in deze bundel nog een standaard voor de console en de GamePad, een oplaadstation voor de GamePad, een sensorbalk en het spel Nintendo Land. Ten slotte is er ook nog het ZombiU Pack, een Premium-bundel met het spel ZombiU in plaats van Nintendo Land, en een Wii U Pro controller, die wat doet denken aan de Xbox controller.

In Amerika is de console al even op de markt, en was hij zelfs een tijdje uitverkocht door de enorme populariteit. Hij is vooral bijzonder omwille van zijn controller: de Wii U GamePad. Die biedt een geïntegreerd lcd-touchscreen en kan met bepaalde software en spellen ook onafhankelijk van de televisie gebruikt worden.

Games en prijzen
Vandaag zijn ook al meer dan twintig speltitels beschikbaar voor de nieuwe console. Ook je oude Wii-spellen zijn nog niet verloren, want die draaien gewoon op de nieuwe console. GameCube-titels worden niet meer ondersteund. Naast Wii-spellen zijn ook de accessoires van de oude console compatibel met de nieuwe Wii U.

Nintendo heeft geen vaste prijs op de console geplakt, maar laat de keuze min of meer aan de retailer over. Je doet er dus best aan om de prijzen even te vergelijken.

Bij Game Mania betaal je bijvoorbeeld 279 euro voor het Basic Pack, en 326 euro voor het Premium Pack. Bart Smit vraagt 312 euro voor het Basic Pack, 364 euro voor het Premium Pack, en 407 euro voor het ZombiU Pack. Bij CoolBlue heb je de Basic-versie voor 299 euro, de Premium-versie voor 349 euro, en het ZombiU Pack voor 399 euro.

De Wii U en enkele launchtitels zijn intussen reeds getest op de redactie. De reviews zullen binnenkort online verschijnen, en die van ZombiU kan je zelfs nu al lezen.
 


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.