Geluid

Nieuwe inbouwspeakers bij Monitor Audio

De Britse luidsprekerspecialist Monitor Audio lanceert een volledig nieuwe reeks inbouwluidsprekers en voegt een nieuw model toe aan zijn SoundFrame-serie.

De nieuwe modellen werden voorgesteld op de vakbeurs ISE, die afgelopen week plaatsvond in Amsterdam.

Zo goed als onzichtbaar
Het gaat om een reeks inbouwspeakers, waar Monitor Audio naar verwjst als CWT-serie – kort voor Celing/Wall Trimless. De ronde of vierkante grille van deze luidsprekers heeft geen duidelijke rand (vandaar de benaming, ‘trimless’), waardoor de luidsprekers naadloos in het plafond of de muur kunnen worden ingebouwd. Op die manier worden ze bijna onzichtbaar.  Bovendien kan de grille probleemloos beschilderd worden, met het oog op een optimale integratie in je interieur.

Door hun beperkte diepte van vier inch (10 centimeter) hebben ze niet veel plaats nodig en kunnen ze vrijwel overal worden ingebouwd. De designers van Monitor Audio slaagden er bovendien in om ze 25 procent kleiner te maken dan vergelijkbare luidsprekers.

Interessant voor de doe het-zelvers is het Tri-Grip-design, dat een makkelijk installatie mogelijk maakt.

Binnenin zorgen de geoptimaliseerde woofers en de gepatenteerde, draaibare C-CAM-tweeters volgens de producent voor een combinatie van een hoge efficiëntie en een brede frequentierespons. Dit moet naar leiden tot uitzonderlijke geluidsprestaties.

De CWT-serie bestaat uit drie modellen: de kleine CWT 140 (50 watt), de CWT 160 (70 watt) en de grotere CWT 180 (120 watt). Deze zijn vanaf nu verkrijgbaar en kosten tussen 140 en 200 euro.

Klein kunstwerk
Daarnaast introduceerde Monitor Audio op ISE ook nog een nieuw model binnen de SoundFrame-serie. Na de SF 1 en de SF 2, wil de producent met de SF 3 een gelijkaardige geluidsbeleving garanderen maar dan in een nog kleiner jasje.

Net als zijn voorgangers is de SF 3 een erg dunne speaker (de behuizing is slechts 88 millimeter diep). Hij is verkrijgbaar in een versie die bestemd is om voor muurmontage (on-wall) of inbouw (in-wall). De kenmerkende lijst rond het toestel en de personaliseerbare hoes – eigen aan de SoundFrame-reeks – zorgen ervoor dat de luidspreker als kunstwerk of foto vermomd kan worden.

Deze nieuwe tweeweg-luidspreker is oorspronkelijk bedoeld voor gebruik als bijpassende back-surroundspeaker bij de andere twee modellen uit de serie. In combinatie met een subwoofer kan een stel SF 3's echter ook afzonderlijk gebruikt worden.

Zowel de in-wall als de on-wall uitvoeringen van de SoundFrame 3 zijn vanaf nu beschikbaar en kosten 275 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.