Geluid

Motörheadphönes mikken op rockliefhebbers

In het dance- en hiphopwereldje lijkt iedere zichzelf respecterende artiest z'n naam intussen wel verbonden te hebben aan een hoofdtelefoon. En nu laat ook de legendarische rockgroep Motörhead zich niet langer onbetuigd, met de release van een lijn heuse 'Motörheadphönes'.

De nieuwe lijn hoofdtelefoons belooft het alvast anders aan te pakken dan de lifestylegerichte hoofdtelefoons die de laatste tijd met bosjes tegelijk opduiken: in plaats van in te zetten op dikke bassen, zijn de Motörheadphones net gericht op gitaarklanken en goede prestaties in het middengebied. Daardoor zouden ze bij uitstek geschikt moeten zijn voor het beluisteren van rockmuziek, zonder de bassen of hoge tonen te compromitteren.

Naast een onderscheidend design – er worden onder meer versies gelanceerd met het Motörhead-logo en de bekende Warpig – zetten de nieuwe hoofdtelefoons in op duurzaamheid. Zo werd er gekozen voor een ontwerp met zo weinig mogelijk bewegende onderdelen, fluwelen oorpads, een geweven kabel en drivers die tot zes keer zoveel power kunnen verwerken dan de directe concurrentie. Iets anders hadden we ook niet echt verwacht van een groep die onder meer bekend staat om het credo 'Everything louder than everything else'…
 


De hoofdtelefoons zijn van de grond af aan ontwikkeld in samenwerking met de Zweedse fabrikant Krusell. Vanaf medio november worden ze in het Verenigd Koninkrijk verwacht; in 2013 komt de VS aan de beurt. Prijzen en releasedata voor het Europese vasteland zijn nog niet bekend, maar als we afgaan op de Britse richtprijzen lijken de Motörheadphönes relatief betaalbaar te gaan worden met prijskaartjes van 39.99 tot 129,99 GBP. 

Voor meer informatie kan je alvast terecht op de speciale Motörheadphönes-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.