Redactie

Mindhunters

Spektakelregisseur Renny Harlin legde allesbehalve een foutloos parcours af (de wufte geur van Cutthroat Island en Exorcist: The Beginning hangt nog een beetje in zijn buurt), maar als hij op zijn best is wordt het kermis. Dat bewees hij onder meer met A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master en Die Hard 2, en uit zijn recentere werk mag deze Mindhunters er ook zijn.

Het is een variant op het Tien Kleine Negertjes-concept: een aantal personages wordt samengedrumd op een besloten locatie, één van hen gaat de pijp uit, en vervolgens moet de moordenaar worden gezocht tussen de aanwezigen. De plot laveert steeds van verdachte naar verdachte, tot die zichzelf allemaal overtuigend vrijspreken door zelf eraan te gaan, en de uiteindelijke killer blijkt nòg een verrassing te zijn.

Als achtergrond werd hier een voyeuristische FBI-trainigsfaciliteit op een eiland gekozen, de grote (en leuke) twist is dat alle personages FBI-profilers zijn, en de kleine negertjes van dienst zijn onder meer Val Kilmer, Christian Slater en LL Cool J.

Woensdag 26 december op 2BE om 22u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.