Geluid

Marantz SR6007 verwent filmliefhebbers

Tijdens de zomermaanden maken heel wat nieuwe AV-receivers hun debuut. Deze Marantz SR6007 bijvoorbeeld, een 7.2-receiver hoogwaardig geluid belooft te combineren met een aantal handige extra's.

Met de nieuwe SR6007 bouwt Marantz voort op de bijval die de home theatre-reeks van vorig jaar oogstte. Volgens de fabrikant staan daarbij twee pijlers centraal:  netwerkmogelijkheden en een onberispelijke audiokwaliteit. 

Het design wordt nog steeds gekenmerkt door de opvallende, ronde display op het voorpaneel. En ook intern heeft de nieuwkomer heel wat weg van zijn grotere broers. Zo maakt de SR6007 gebruik van dezelfde DLNA-netwerkondersteuning voor audiostreaming, Android-integratie, internetradio en AirPlay vanaf iTunes of iDevices.

Het systeem is bovendien uitgerust met Audyssey DSX-technologie voor een ruimtelijke weergave, een iPod compatibele digitale USB-ingang en een Phono MM-ingang voor de vinylfans.

M-DAX2 voor betere audio
Wie gecomprimeerde bestanden afspeelt vanaf een iPod (via USB) of vanaf een CD, kan bij de SR6007 gebruikmaken van M-DAX2 – kort voor 'Marantz Dynamic Expander versie 2'. M-DAX optimaliseert de kwaliteit van mp3-bestanden – zelfs als ze via de optionele Bluetooth-receiver RX101 worden aangeleverd – zodat alles zuiverder, levendiger en met meer detail wordt weergegeven.

De versterkermodules in de SR6007 leveren volgens Marantz maar lieft 7x 110 watt (rms, bij 8 ohm), wat ervoor moet zorgen dat de nieuweling zich ook op zijn gemak voelt in wat grotere home theatres. Ze worden bijgestaan door hoogwaardige audioverwerkingstechniek, met onder meer Audyssey Dynamic Volume Control. Die techniek vangt de ergerlijke volumeverschillen tussen tv-programma’s en reclameblokken op.

Goed voorzien
De SR6007 is voorzien van niet minder dan zes HDMI-ingangen met 3D/4K-videoondersteuning en ARC (Audio Return Channel). Ook vooraan zit er nog een HDMI-ingang, terwijl maar liefst twee HDMI-uitgangen aan de achterkant een gelijktijdige video-uitvoer naar een tv en projector mogelijk maken.

Voor video met een lagere resolutie is 4K-videoupscaling mogelijk. Verdere optimalisatie en kalibratie kunnen vlot en eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van Audyssey MultEQ XT, de Setup Assistant en grafische gebruikersinterface (GUI) met video-overlay. Kortom, eenvoudiger dan ooit.

Voor iedereen
Marantz omschrijft het totaalpakket van de SR6007 als krachtig, veelzijdig en bijzonder aantrekkelijk voor zowel liefhebbers van home theater als fervente muziekluisteraars.

De SR6007 is verkrijgbaar in zwart en zilver-goud en heeft de verkoopadviesprijs van 1.099 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.