Redactie

Love Actually

Ja, hoe zit dat nu met die liefde? Love Actually, een caleidoscopisch portret van een klein dozijn liefdesrelaties door regisseur/scenarist Richard Curtis, probeert je het te vertellen. Hij heeft daar goeie geloofsbrieven voor, want hij was ook al de man achter überromcoms Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en Bridget Jones's Diary.

En zijn cast mag er evengoed wezen: Hugh Grant uiteraard, maar ook Emma Thompson, Laura Linney, Liam Neeson, Keira Knightley, Colin Firth, Billy Bob Thornton en Alan Rickman. Ze spelen allemaal de helft van een koppel dat gedoemd is om samen te blijven, dat op scheiden staat, waar wordt scheefgepoept, of waar wordt aangepapt met de helft van een ander koppel.

Uitleggen hoe de verhoudingen liggen duurt te lang voor het bestek van deze rubriek, maar we kunnen je wel vertellen dat de liefde ondanks het copieuze banket aan situaties die je tegenkomt (er werd gekozen voor zwaar canonieke scènes als een kantoorfeestje en een schoolconcert) met de scherpe scalpel wordt ontleed.

Los daarvan: ideaal feestdagenvoer!

Zondag 23 december op VTM om 20u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.