Redactie

Live Free or Die Hard

Hollywood blijft helemaal verzot op de eighties-actiefilm, daarin niet gehinderd door het feit dat eerdere comebackprenten als The A-Team en The Expendables echt niet de bom waren die we allemaal ervan hadden verwacht. Maar met The Expendables 2 (Chuck Norris en Jean-Claude Van Damme komen bij op de affiche, en Arnie en Bruce krijgen een grotere rol) lijkt het goed te komen. En er komen, jawel, een vijfde Rambo en Die Hard.

A Good Day to Die Hard (release februari 2013) zal zich afspelen in Rusland, met Patrick Stewart als booswicht en Jai Courtney (Spartacus) als de geplaagde flik John McClanes zoon. Die verstoorde familiebanden zijn altijd al een belangrijk leidmotief geweest in de Die Hard-films: in de eerste drie werd McClanes grommelige karakter bijvoorbeeld gevoed door het feit dat hij gescheiden leefde van zijn vrouw. En in Live Free or Die Hard staat de relatie tussen de flik en zijn van hem vervreemde dochter centraal.

Natuurlijk pompt dat emotionele achtergrondverhaal gewoon een dosis gevoel in een prent die vooral draait om een reeks terroristische aanslagen en McClanes no-nonsense-aanpak ervan. Slechterik van dienst is Timothy Olyphant (Deadwood), McClane moet weer honderd keer meer klappen incasseren dan een normaal mens aankan, en hij klopt aan ergens in de prent een vrouw verrot. Maar kom: ze verdiende het.

Zaterdag 26 mei op 2BE om 20u35

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.