De 55EM9600 moet nog op de markt verschijnen, maar LG heeft duidelijk grootse plannen met zijn WOLED-technologie. Die zou perfect geschikt zijn voor grote maten én hogere resoluties. LG laat niet echt in zijn kaarten kijken, maar één ding wilden ze wel vermelden: een 4K-televisie (met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels) zou al in 2013 op de markt verschijnen.
Bij een RGB OLED is elke pixel apart opgebouwd uit een rode, groene en blauwe subpixel. WOLED (White OLED) gebruikt een witte OLED met een kleurfilter ervoor. LG koos niet voor een RGB-kleurfilter, maar voegde naast de tradtionele rode, groene en blauwe subpixel ook een witte subpixel toe. Dat moet zorgen voor betere kleurweergave en verminderd energieverbruik.
In een interview met CNET lichten drie top executives van LG verder toe waarom ze voor WOLED kozen. Een van de belangrijkste factoren is een hogere 'yield' dan RGB-OLED. 'Yield' verwijst naar het percentage foutloze schermen die van de band rollen. Lage 'yields' drijven de prijs van het eindproduct op omdat veel schermen een fout bevatten en dus weggeworpen moeten worden.
Niet alleen technologie maar ook schaalvoordelen bepalen uiteraard de prijs. De onlangs onthulde 55EM9600 zou om en bij de 9.000 euro kosten, niet echt een 'mainstream' product met andere woorden. LG verwacht overigens slechts 50.000 stuks te verkopen dit jaar. Maar ook daar zijn de verwachtigen vrij optimistisch. Massaproductie en verdere verbetering van de technologie kan al in 2014 tot betaalbare prijzen leiden. Een OLED-tv zou dan 'slechts' anderhalve keer duurder zijn dan de LED-lcd tv's.
Zal OLED onze huidige LED-lcd en plasma tv's wegdrummen? Interessant genoeg vermeld LG dat er wel nog LCD- en LED-toestellen zullen zijn. Over plasma wordt met geen woord gerept. Aangezien OLED-tv's vooral kostefficiënt zijn in de 47-inch en grotere formaten, lijkt dat opnieuw een voorzichtige aanduiding in de richting van het verdwijnen van plasma. Tegen 2015 zou al 50 procent van de grotere tv-toestellen gebaseerd zijn op OLED.