Mobile

Lekken over nieuwe Sony-tablet

Sony gaat binnenkort een nieuwe en slank ogende tablet aankondigen om te concurreren met de iPad. Althans, dat blijkt uit een gelekte presentatie die in de schoot van de Duitse site Mobiflip viel.

De gelekte slides lijken afkomstig van een presentatie bedoeld voor intern gebruik. Als ze niet fake zijn, zijn ze wellicht bedoeld om medewerkers van Sony in te lichten over een nieuw tabletproduct. Een opvolger voor de bestaande, jaaroude Sony S-tablet en de iets nieuwe Sony P met twee schermen.

De nieuwe Sony-tablet draagt wellicht de naam Xperia, een typeaanduiding die Sony voor zijn smartphones gebruikt. Het zou lichter en dunner zijn dan zijn voorganger, die inderdaad naar hedendaagse normen fors overkomt. De Sony S werd gekenmerkt door een magazine-achtig uiterlijk, lees: de tablet was dikker aan een kant dan een ander, waardoor het scherm niet plaats was, maar hellend.

De Xperia-tablet is op dat vlak minder radicaal, maar blijft wel dikker langs één kant. De plastic achterkant lijkt vervangen door eentje uit aluminium. Sony voorziet voor de nieuweling een hoes met superplat toetsenbord, een beetje zoals het klavier dat Microsoft voor zijn Surface-tablet ontwierp.

Op de nieuwe tablet zou Android 4.0 draaien, aangedreven door een Tegra3-chipset en voorzien van 16, 32 of 64 GB aan opslag. De grote ingebouwde batterij zou garant staan voor 10 uur actie.

Het logische moment om de nieuwe Xperia-tablet aan te kondigen, zou op IFA zijn. De Sony S werd immers daar ook aan de wereld getoond. Sony is een van de eerste die de Duitse beurs opent, met een persconferentie op 29 augustus. De redactie van FWD zal uiteraard aanwezig zijn om er live verslag over uit te brengen.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.