Beeld

Individualisme troef bij Loewe

Loewe kiest radicaal voor de individuele aanpak. De nieuwe toestellen van de Duitse televisiemaker kunnen qua design, kleuren en materialen op maat van de klant gemaakt worden. Zeg voortaan ook niet meer 'fabriek' maar 'manufactuur' als het over Loewe gaat.

Het vlaggenschip van die aanpak is een nieuw top-televisietoestel, de Loewe Reference ID. Op IFA toonde Loewe hiervan enkele gepersonaliseerde ontwerken die ontstonden in samenwerking met de Italiaanse pianofabriek Fazioli en Fürst Alexander zu Schaumburg-Lippe. Want als je van adel bent, dan wil je toch je eigen wapenschild op je televisie, niet?

,

Iets minder nobel is de Loewe Individual TV. De basistechnologie van dit toestel wordt geïndividualiseerd aan de hand van de kleuren, materialen, oppervlakken, beeldschermformaten, geluidsopties, opstellingsvarianten, multimedia en netwerkverbindingen die de klant wenst. Zo zijn er in theorie twee miljoen varianten mogelijk.

Dezelfde aanpasbaarheid vinden we in Loewe's visie op wat een Smart TV moet zijn en kunnen. Via het bedieningssysteem Loewe Assist Media en de afstandsbediening Loewe Assist Easy pas je de bediening van de tv volledig aan je wensen aan, zodat je favorieten snel terug te vinden zijn. Via de Loewe Assist Media App kan je je Loewe ook bedienen via een iPad of iPhone.
 


,

Die goede samenwerking met Apple en iOS-apparaten leidde op de IFA-persconferentie tot de onvermijdelijke vraag: wat denkt Loewe eigenlijk over de mogelijke 'Apple TV' waaraan Apple zou werken?

Het enigszins ontwijkende antwoord luidde dat Loewe ervoor zorgt dat zijn televisies vlot samengaan met de huidige en toekomstige apparaten van Apple. En over die mythische 'Apple TV' merkte de woordvoerder op dat de huidige Loewe-televisies nu al de perfecte tv-partner voor je Apple-product zijn.

,

En wat met Android en Windows Phone? Hier luidde het dat Loewe 'alle nodige standaarden' zal ondersteunen. Tussen de regels mochten we zelf invullen: maar ondersteuning voor die twee platformen vindt Loewe nu nog niet nodig. Fürst Alexander zu Schaumburg-Lippe heeft waarschijnlijk een iPad.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.