Mobile

Garmin maakt een televisie


Wie bekend is met het Garmin-gamma, weet meteen dat de nüvi 2585TV een GPS-systeem is. Maar de 2585TV is nog net dat ietsje meer, zoals de laatste twee letters van de type-aanduiding al verraden.

Naast de uitstekende GPS-functionaliteiten waar Garmin voor bekend staat, beschikt de nüvi 2585TV ook over een ingebouwde TV-ontvanger voor DVB-T

Het 5-inch (12,7 cm) scherm met een resolutie van 480 bij 272 pixels belooft een uitstekende leesbaarheid, zelfs in vol zonlicht.

Je kan zowel de ingebouwde antenne als een van de twee bijgeleverde externe antennes gebruiken wanneer het signaal niet sterk genoeg blijkt.

Geluid is minstens zo belangrijk als beeld en daarom heeft de nüvi 2585TV een ingebouwde stereoluidspreker en een aux-aansluiting voor een hoofdtelefoon.

Natuurlijk is het niet aangeraden om televisie te kijken terwijl je aan het rijden bent. Daarom zal er een keuze gemaakt moeten worden: gebruik ik de GPS of laat ik de kinderen televisie kijken?

Als mooi extraatje heeft deze Garmin ook nog een composiet-videoingang waarop je bijvoorbeeld een achteruitrijcamera kan aansluiten of een camera die de weg filmt als ondersteuning bij een ongeval. Het toestel heeft ook een opname-functie voor zowel de camerabeelden als de televisie-uitzendingen.

De nüvi 2585TV is beschikbaar vanaf begin april en gaat zo'n 299 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.