Mobile

Galaxy Note II krijgt (nog) groter scherm

Het gonst al maanden van de geruchten over de Samsung Galaxy Note II. Maar daar is nu een eind aan gekomen, met de officiële voorstelling van de Galaxy Note II.

Het thema van de aankondiging op IFA was overduidelijk magie, met een introductie door een aantal heuse goochelaars, compleet met hoge hoeden en toverstokjes. Samsung heeft de afgelopen weken een groep artistieke mensen Berlijn ingestuurd om Berlijn met de Galaxy Note te hercreëren. We zijn nog in afwachting van het resultaat.

Creatief
De presentatie van de Galaxy Note II richtte zich voornamelijk weer op de creativiteit die uit zou stralen van de Note II en niet zonder reden, Samsung heeft namelijk de belangrijkste creatieve eigenschap van de Note II uitgebreid: de S Pen heeft namelijk een aantal nieuwe mogelijkheden gekregen, zoals het scrollen door de pen boven het scherm te bewegen in plaats van op het scherm te scrollen.

Daarnaast zullen de mogelijkheden van de Premium Suite van de voor de S Pen aangepaste apps worden uitgebreid. Notes komt automatisch naar boven als je de S Pen eruit haalt. De Note II is de krachtigste smartphone op het moment en het toestel heeft net als de Galaxy Note 10.1 1024 niveaus van drukgevoeligheid, waardoor het tekenen bijna werkt als het tekenen op papier.

Quad-core
De Note II beschikt over een quad-core-processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz, het toestel heeft 2 GB RAM-geheugen en een intern geheugen van 16, 32 of 64 GB. Het toestel heeft uiteraard ook twee camera’s aan boord, een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 1,9 megapixelcamera aan de voorkant om bijvoorbeeld mee te videobellen.

De accucapaciteit is best indrukwekkend: het toestel heeft een capaciteit van 3100 mAh. Het toestel draait op Android 4.1 (Jelly Bean).

Beschikbaarheid
De Samsung Galaxy Note II zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn in een tweetal kleuren, namelijk Marble White en Titanium Gray, oftewel wit en grijs. Wanneer het toestel precies in België en Nederland in de winkels zal liggen is nog niet bekend, maar Samsung Nederland spreekt van het vierde kwartaal van 2012.

De adviesverkoopprijs zal 699 euro zijn.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.