Redactie

Film: The Avengers

De hit van het voorjaar was deze spectaculaire actiefilm waarin een doorgeslagen Noorse god de vergissing maakt om de Aarde aan te vallen. Dat was echter buiten ‘The Avengers’ gerekend!

Van ver lijken The Avengers op de X-men: gooi een aantal superhelden met uiteenlopende talenten en veel kleinmenselijke kantjes op een hoop, en laat ze strijden tegen een voormalige vriend/collega.

Maar The Avengers komen heel wat menselijker over. Ja, zelfs en misschien nog wel het meest de Hulk.

Een nadeel aan deze film is dat je per definitie heel wat context mist als je de prequels gemist hebt. Iron Man bijvoorbeeld, of The Hulk. Net zoals de comics waarop de film gebaseerd is, raak je maar echt geïnteresseerd in de superhelden als je weet wat hen drijft.

Om eventuele tekortkomingen qua kennis van de achtergrondverhalen aan te pakken is er intussen trouwens een boxset die Iron Man 1 en 2, The Incredible Hulk, Captain America, Thor én The Avengers bundelt.

De spectaculaire actie én het hoge tempo verhullen het wat zwakkere verhaal. De sterkste vertolking komt uiteindelijk van een roodharige Scarlet Johanssen, die als de Black Widow een letterlijke femme fatale neerzet. Ook Samuel L Jackson acteert hier perfect als Nick Fury, de man achter The Avengers.

De echte showstelers zijn echter het vliegdekschip dat echt vliegt en de 160 miljard dollar aan beschadigingen aan Manhattan. Geloof het of niet: iemand heeft dat echt nagerekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.