Geluid

Fidelio-familie van Philips werpt soundbar

Op IFA stelt Philips een ranke Fidelio SoundBar voor. Die is rijkelijk gevuld met features, maar de behuizing is desondanks opvallend slank gebleven. Maar oordeel vooral zelf: de SoundBar is 87 mm diep. Daarin zijn niet minder dan zes versterkers en zes luidsprekers gehuisvest, plus een blu-ray speler met alles erop en eraan.

Centraal staat de Ambisound-technologie. Hiermee kan volgens Philips een authentieke surroundervaring gecreërd worden. De vorm en/of de afmetingen van de kamer zouden daarbij geen invloed hebben op het klankmatige resultaat. En dat met een minimum aan kabels en met slechts één luidsprekerkast. Of twee, als je de losse subwoofer meetelt.

Daarbij geeft Philips ook nog mee dat de 999-euro kostende Fidelio SoundBar actief is in een grote sweetspot, zodat je bijna eender waar in de woonkamer kunt luisteren. Ook handig is de kleurrijke MySound-feature, die je aantreft in de MyRemote-app. Hiermee kan je het geluid op een hoogst intuïtieve manier naar je hand zetten. Je vraagt je af waarom er niemand eerder op gekomen is. 

Andere fijne features zijn de SmartTV Plus- en Net TV-diensten en SimplyShare. Net TV omvat een groot aantal informatie- en entertainmentdiensten, waaronder video on demand. SimplyShare houdt in dat je foto's, muziek en films die op je pc geparkeerd staan, kan weergeven via de soundbar. Het eventuele beeldmateriaal wordt dan via de HDMI-uitgang doorgegeven naar je tv.

Het apparaat kan ook 3D content weergeven en kan 2D materiaal omzetten naar 3D. Tot slot doet de Fidelio SoundBar ook dienst als Skype-videointerface. Maar dan moet je wel eerst nog even investeren in een aparte Skype-camera.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.