Redactie

Falling Skies

Als je al zijn cinemsuccessen bij elkaar optelt, zou je bijna vergeten dat Steven Spielberg zijn carrière ooit begon op televsie. Zijn debuutfilm Duel was gemaakt voor televisie, wat een paar implicaties had: quick and dirty gefilmd, met een budgetgedreven minimalisme dat nog het meeste doet denken aan de film noir-golf uit de jaren '30 tot '50.

Toen hij vorig jaar twee nieuwe tv-projecten op de wereld losliet – het peperdure dinospektakel Terra Nova en het op een strikter budget gemaakte Falling Skies – ging de eerste roemloos ten onder aan al zijn pretenties, terwijl de tweede een ware kijkcijferhit voor kabelzender TNT (bij ons te krijgen via de extra boeketten van Belgacom en Telenet) werd.

Hoe dat komt? Misschien omdat ze dichter bij de cinematische roots van de meester ligt. Falling Skies is slim popcornvertier, met veel actie en wanhoop, en een ingenieuze subplot rond de reden waarom de groezelige Skitters (zespotige aliens) op aarde zijn neergedaald. Met Noah Wyle (E.R.) in de hoofdrol.

Zondag 9 september op TNT om 21u00

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.