Geluid

Eindversterker voor Musical Fidelity’s M1 Serie

Een aparte eindversterker ontbrak nog in het M1-gamma van Musical Fidelity. Met de M1 PWR komt daar nu verandering in.

Een tijdje geleden bracht de Britse stereofabrikant in zijn M1 Serie de CLiC op de markt. Dit toestel combineert een muziekstreamer, een DAC en een voorversterker. Vreemd genoeg zat er nog geen eindversterker bij de reeks compacte toestellen van het merk.

De M1 PWR vult die leemte, en doet dienst als stereo eindversterker. Op die manier komt de teller van het aantal M1-producten op zes te staan (naast de M1 CLiC, het M1CDT cd loopwerk, de M1 DAC DA-converter, de M1HPA hoofdtelefoonversterker en de M1 VNL phono stage).

Stereo én mono
Qua prestaties lijkt deze M1 PWR zeker op zijn plaats binnen deze Serie hoogwaardige hificomponenten. De versterker is volgens de fabrikant goed voor 60 watt per kanaal bij 8 ohm, een vermogen dat quasi verdubbeld zou worden bij een weerstand van 4 ohm.

Met de schuifregelaar op de achterkant van het toestel kan de PWR bovendien worden omgeschakeld tot monoversterker, wat een vermogen van 100 watt zou opleveren.

Lid van de familie
De afmetingen van de M1 PWR sluiten perfect aan bij die van de andere toestellen in de serie, met een opvallende compacte voetafdruk van 22 bij 10 bij 30 centimeter. Ook het minimalistische designwordt bij de nieuwkomer verder doorgetrokken. Een stapeltje M1's een mooi plaatsje geven in de woonkamer zou dus geen probleem mogen zijn.

Verwacht wordt dat de M1 PWR volgende maand zijn intrede maakt. Een Belgische of Nederlandse richtprijs is nog niet bekend, maar over het kanaal zou de nieuwe Musical Fidelity zo'n 799 pond gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.