Geluid

Efficiënte high-end AV-receiver bij Rotel


Rotel brengt een geïntegreerde versie van de RSP-1572 AV-processor/voorversterker op de markt onder de naam RSX-1562. Op de versterking na, zijn beide apparaten virtueel hetzelfde. Op papier althans.


Het Japanse bedrijf, onderdeel van de B&W-groep, staat bekend om een non-nonsense aanpak bij zijn stereoproducten – overbodige toeters of bellen vind je er niet op. Maar ook op AV-vlak timmert Rotel aan de weg, met producten zoals de RSP-1572 AV-processor/voorversterker waar we vorig jaar nog over berichtten.

Met de nieuwe RSX-1562 presenteert Rotel feitelijk een geïntegreerde versie van laatstgenoemde. Als je de versterking buiten beschouwing laat, zien beide toestelen er virtueel hetzelfde uit, op papier althans.

Het grote verschil zit 'm in de ingebouwde zevenkanaalsversterker waar de nieuwkomer over beschikt. Rotel claimt voor de zeven kanalen een vermogen van 100 watt per kanaal bij 8 ohm. Aan 4 ohm zou dat wattage verdubbelen.

Modern en efficiënt
De RSX-1562 maakt gebruik van klasse D-technologie, die bekend staat om zijn hoge energie-efficiëntie en -daarmee samenhangend – een geringe warmteproductie. Een slim design en die inherente voordelen zouden een lange levensduur van het toestel moeten garanderen. Rotel lijkt er alleszins vertrouwen in te hebben, aangezien het vijf jaar garantie biedt op het toestel.

De beeldverwerking neemt de Faroudja Torino FLI30336 Cortez chipset voor zijn rekening, op dit ogenblik de meest geavanceerde chipset van Faroudja. Ook Faroudja 3D-technologie zit netjes geïntegreerd, waardoor deze AV-receiver naadloos 3D kan weergeven langs twee HDMI 1.4-outputs.

Audio wordt gesupersamplet door twee 32-bit DSP's en 24bit/196 kHz DACs, ook voor je iApparaten die je zowel op USB als op Bluetooth kan aansluiten. Je kan het klankkarakter volledig naar je hand zetten met de ingebouwde parametrische EQ. Vervelende akoestische effecten kan je inperken met bassmanagement.

De RSX-1562 is vanaf nu beschikbaar in het zwart en zilver en kost 2.500 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.