Geluid

Draadloos streamen met Onkyo’s iOnly Stream

Productnamen die meteen aangeven wat je van een toestel kan verwachten: ze zijn er veel te weinig. Onkyo doet het duidelijk beter op dat vlak met de iOnly Stream, een luidsprekerdock die behoorlijk goed voorzien is van netwerkgerelateerde features.

Dankzij Apple's AirPlay-technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om muziek draadloos naar de Onkyo te streamen vanuit iTunes of vanaf een mobiel iOS-toestel.

DLNA maakt het mogelijk om ook met andere toestellen zoals smartphones, tablets of een NAS muziek naar de iOnly Stream te sturen. Onkyo belooft alvast een prima ondersteuning voor de meest populaire audioformaten, zoals MP3, FLAC, WAV en WMA Lossless. 

Voor liefhebbers van radiostations is er ook een internetradioluik aanwezig.

Meer dan streaming
Zoals we in onze ondertitel al duidelijk maakten, dekt de leuke naam van dit toestel de lading niet helemaal. De iOnly Stream doet immers meer dan alleen maar streamen.

Zo is er ook nog een iPod/iPhone-dock aanwezig waarmee muziek digitaal uitgelezen kan worden uit deze toestellen, wat voor een superieure geluidskwaliteit garant moet staan.

Voor het aansluiten van diverse andere mobiele gadgets is er een 3.5mm analoge audio-ingang voorzien.

De set bedienen kan via het LCD-display en de knoppen op het toestel. Twee full-range luidsprekers in een bassreflex behuizing zorgen voor de klank, en worden aangestuurd door een tweemaal 10 watt krachtige versterker. 'Active Bass Control' moet op zijn beurt zorgen voor een puur en krachtig geluid.

Vanaf september wordt de ABX-N300 iOnly Stream in de winkel verwacht. Reken alvast op een prijskaartje dat ongeveer 350 euro bedraagt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.