Geluid

Bowers & Wilkins lanceert Airplay-speakers

Bowers & Wilkins breidt zijn lijn Airplay-docks uit met twee fraai gevormde muzieksystemen. De A5 en A7 zijn echter enkel draadloos aan te sturen. Het configureren van de spelers gebeurt via een speciale app.

Qua design doen de nieuwelingen denken aan B&W’s MM-1 desktopspeakers voor gebruik met de pc. Alleen is de vorm wat uitgerekt. Het topmodel is de A7, uitgerust met een 15 cm subwoofer en vier drivers. Een eerste luistertest hier op de redactie was meteen positief: uit de A7 kwam kamervullend geluid, met opvallend veel detail

De A5 is het kleine broertje van de A7, met twee tweeters en twee drivers. Het is dan ook veel compacter, al produceert ook deze B&W aardig wat volume. Vergeleken met de A7 ontbeert de A5 een aantal mogelijkheden, zoals een USB-poort voor een verbinding met een pc of Mac (de A7 verschijnt dan als geluidskaart) en een optische ingang.

De A5 en A7 komen eind oktober op de markt. Er is wel een zeker prijsverschil tussen de twee systemen: de A5 draagt een prijskaartje van 499 euro, terwijl de grotere A7 799 euro zal kosten. De bekroonde Bowers & Wilkins Zeppelin Air blijft daarnaast op de markt. Wellicht komt er van dat toestel op termijn een update naar de nieuwe dockconnector van de iPhone 5, kregen we bij B&W te horen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.