Beeld

BBC brengt Olympische Spelen in Super Hi-Vision


De Britse televisiezender BBC gaat de begin- en eindceremonie van de Olympische spelen in 2012 registeren met drie Super Hi-Vision camera’s, waarna de festiviteiten live worden uitgezonden naar enkele bioscoopzalen in Bradford, Londen en Glasgow.


Super Hi-Vision camera’s zijn in staat om zestien keer meer detail waar te nemen dan een gewone HD-camera, wat Ultra Definition-beelden oplevert (8K4K). BBC werkt hiervoor samen met het Japanse bedrijf NHK, dat in het bezit is van de enige drie camera’s in de wereld die reeds deze resolutie kunnen filmen. 

De bioscoopbezoekers zullen kunnen genieten van een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels op een 400-inch (of 10,16 meter) groot scherm, dat voor de gelegenheid gecombineerd wordt met een 22.2-geluidssysteem. Hiervoor tovert BBC één van de studio’s in Glasgow om naar een zaal die plaats biedt aan 100 bezoekers, en voert de omroep verbeteringen door aan het National Media Museum in Bradford en het Radio Theatre in Londen.

BBC gebruikt de Olympische spelen om deze nieuwe technologie voor te stellen aan het grote publiek, en hoopt hiermee de poort open te zetten voor meer Ultra Hi-Vision opnames van evenementen in de toekomst.

Vanaf juni kan de Britse bevolking een plaatsje reserveren via de BBC-ticketwebsite.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.