Geluid

Batibouw 2012: ook voor de AV-liefhebber

Op 1 maart opent Batibouw zijn deuren, dé hoogmis voor iedereen met een baksteen in de maag. Die baksteen vertaalt zich niet enkel in keukens, badkamers en dakisolatie. Bouwen en verbouwen betekent ook domotica en multimedia-integratie. We halen er een aantal blikvangers voor je uit.

 


Art Sound
Het Belgische Art Sound is geen vreemde in het hele domoticagebeuren. Naast inbouwspeakers en multiroomsystemen ontwikkelt en bouwt Art Sound ook schattige FM-radio's en boekenplankspeakers. Verder doet Art Sound in buitenspeakers; in weer en wind kan je buiten van je favoriete muziek genieten. Ze maken zelfs speakers vermomd als rotsen.

Art-sound wordt verdeeld door House of Music. Je kan ze bezoeken in paleis 9, op stand 119.

NovaSonar
Flat-panel inbouwspeakers zijn an sich niets nieuws. Hun focus – en het overgrote deel van hun afzetmarkt – lag vroeger voornamelijk in showrooms, restaurants en auditoria. Nu 'form' minder en minder ten koste gaat van 'function', zijn flatpanels ook een geldig alternatief voor hifi- en HT-toepassingen (home theater).

NovaSonar belooft compromisloos geluid met een speaker die echt in de muur versmelt. Dankzij de speciale behuizing in schuim mag je de speaker, na het inbouwen in de muur, beplaasteren en schilderen. Daarmee worden ze volledig onzichtbaar. Gaat dat je net iets te ver, dan kan je ze ook gewoon tegen de muur hangen.

Nova Sonar wordt verdeeld door Abitana. Je vindt ze in paleis 9, stand 203.

Teletask
Domotica staat voor integratie en eenvoud. Eenvoud verstaan sommige mensen als één enkele afstandsbediening voor 'alles' in huis, waarbij 'alles' zéér breed opgevat mag worden. Teletask biedt interfaces aan voor je televisie, je B&O-systeem, je Bose-multiroomsysteem, en ga zo maar door… Met een app voor je smartphone of de universele afstandsbediening kan je pakweg je bad laten vollopen van op afstand, je gebraad in de oven checken en je multiroominstallatie bedienen.

Stagobel is de verdeler in België voor Teletask. Je kan terecht in hal 9, stand 314.

Batibouw-app
Dit is natuurlijk maar een bloemlezing van wat er op Batibouw te beleven valt voor de AV-liefhebber; er zijn gewoonweg veel te veel standhouders om een exhaustieve lijst te maken.

Wil je toch een compleet overzicht? Download dan de gratis app van Batibouw voor Android, iOS en Blackberry – deze link zet je op weg.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.