Geluid

B&W’s Mini Theatre Series wordt volwassener

Bowers & Wilkins is in de hifiwereld een merknaam die als een klok klinkt. Al meer dan 40 jaar is het Britse merk een referentie. Luidsprekers zijn vandaag meer dan enkel stereo en hifi, en daarom is B&W ook in de home-cinema sector sterk aanwezig. Met de vernieuwde 'Mini Theatre Series' wil de fabrikant de instapdrempel verlagen zonder aan kwaliteit in te boeten.

,

Klein maar dapper
De vernieuwde line-up omvat twee systemen: de MT-60D en de MT-50. In beide systemen staan de vernieuwde M-1 speakers centraal. Ondanks de kleine en bescheiden behuizing, belooft B&W dankzij de Nautilus aluminium tweeters een breed stereobeeld en perfecte spreiding.

De speakers springen qua vormgeving niet meteen in het oog, maar dat is dan ook de opzet: B&W mikt op gebruikers die compacte en discrete speakers zoeken.

Versatiel is hij ook, de M-1. Hij komt op een kleine voet maar je kan hem ook tegen de muur of het plafond monteren met de meegeleverde beugels. Als je hem als centerspeaker in je 5.1-set gebruikt, kan je hem 90 graden draaien. De M-1 is beschikbaar in het mat zwart of wit.

,

Blikvanger
De echte ster van de show is de vernieuwde PV1D subwoofer. Samen met 5 M-1's vormt hij het MT-60D pakket. In de vakpers werd zijn voorganger bejubelt en sommige zien hem als een moderne klassieker. Die bescheiden cultstatus heeft de PV1 niet alleen te danken aan zijn fantastische looks maar ook aan zijn ongelooflijke prestaties ondanks zijn beperkte afmetingen.
 


Aan de akoestische eigenschappen hebben de ingenieurs niet geraakt. Wel hebben ze de digitale platform van de de DB-1, het vlaggenschip onder de B&W subwoofers, geïmplementeerd. Die digitale upgrade biedt meer flexibiliteit en instellingsmogelijkheden.

Naast vier EQ voorinstellingen kan je met de B&W sub-app je woofer volledig fine-tunen. Hiervoor moet je de woofer met een usb-kabel aansluiten op een computer, op die manier hoef je niet heen en weer te lopen.

B&W claimt dat de PVD1 dankzij die digitale sprong, verbeterde drivers en de 400 watt krachtige versterker muzikaler en sneller is dan zijn voorganger, en ook meer diepgang biedt. Dat maakt hem niet alleen geschikt voor granaatontploffingen en voorbijrazende sportwagens, maar ook voor een 2.1-stereo-opstelling. Om je kleine boekenplankspeakers aan te vullen met een rijke, accurate bas, bijvoorbeeld.

Een echelon lager (en 1.200 euro goedkoper) vinden we de MT-50 set. Het enige verschil hier is de subwoofer. Bij de MT-50 gaat het om een een ASW608, de kleinste sub in het gamma van B&W. Die hadden we onlangs overigens al te gast voor een test

,

Lager is uiteraard relatief
De MT-60D set haal je in huis voor 2.275 euro. De MT-50 veroorzaakt een kleinere financiële aderlating, voor 1.575 euro haal je deze 5.1-set in huis.

Je kan de speakers echter ook los aanschaffen, ideaal als je met twee M-1's en een sub naar keuze een 2.1-systeem wil samenstellen. In dat geval betaal je 225 euro per M-1 luidspreker, terwijl je de PV1D woofer voor 1.600 euro mee naar huis neemt en de ASW608 voor 450 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.