Mobile

Archos-tablets worden slanker

In de aanloop naar de IFA-beurs toont Archos een nieuwe tablet. De Gen10 XS-lijn is slank en beschikt over een cover die dubbelt als klavier. Deze Coverboard doet wel wat denken aan het afneembaar toetsenbord dat Microsoft voor zijn nog te verschijnen Surface-tablet voorziet.

De Gen10 XS-lijn omvat drie tabletmodellen: de Archos 101 XS met 10,1 inch scherm, de 97 XS met 9,7 inch scherm en de 80 XS die vermoedelijk over een 8 inch exemplaar zal beschikken. De 101 XS verschijnt eerst op de markt en draait Android 4.0

De nieuwe 10-inch tablet is 7,8 mm dik en weegt 585 gram, wat de nieuwe Archos een vrij mager beestje maakt. Het is alleszins dunner dan de nieuwste iPad. Een dual-core OMAP 4470-chip aan 1,5 GHz drijft het toestel aan. Het scherm toont 1.280 x 800 pixels en er is een mini-HDMI-out.

,

De 5 mm dikke Coverboard hangt via magneten aan de tablet vast. Zoals gezegd is de binnenkant van de hoes een klavier, en er is een geïntegreerde magnetische stand om de 101 XS recht te zetten zodat je op het klavier kan tikken.

Net zoals bij de G9-reeks ligt de nadruk sterk op mediaconsumptie. Bij de 101 XS worden apps geleverd om video over het netwerk te streamen – wellicht via DLNA – en beweert Archos dat nagenoeg elk mediabestand op de tablet te openen is.

De Archos 101 XS is net na IFA beschikbaar en zal in de winkels liggen voor 379 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.