Beeld

Arcam presenteert high-end Blu-ray-speler

Arcam heeft een ambitieuze toekomst voor ogen voor de nieuwe BDP300. Deze Blu-ray-speler belooft niet alleen eersteklas beeld neer te zetten, maar zoekt ook op klankmatig vlak nieuwe hoogtes op.

Het eerste dat opvalt is dan ook de aandacht die Arcam besteedde aan het geluid. Dat uit zich onder meer in het gebruik van hoogwaardige Wolfson DAC (8741) en een lokaal gereguleerde voedingspanning. Onder meer door die ingrepen zou de BDP300 het weergaveniveau halen dat je normaal van een hoogwaardige CD-speler verwacht. 

Voor de beelden gaat Arcam voor een zo puur mogelijk weergave. Het directe videopad moet een beeld garanderen dat vrij is van artefacten, er levensecht uitziet en zowel 2D- als 3D-beelden vloeiend weergeeft.

Compleet
Arcam laat verder nog weten dat het ook gewerkt heeft aan het gebruiksgemak. Zo leest de BDP300 discs snel in, en maakt hij ook korte metten met het laden van JPEG-, AVI- en WMV-bestanden.

Voor de beelduitvoer staat een HDMI 1.4-verbinding in, die zowel 2D- als 3D-beelden kan weergeven. Gebruikers  die de Arcam willen integreren in een meer geavanceerde set-up, hebben daarvoor een RS232- en IR-aansluiting (RC-5) tot hun beschikking.

En natuurlijk is ook Arcams handelsmerk van de partij: een chique, minimalistisch vormgegeven chassis. Ook de adviesprijs ligt in de lijn van de verwachtingen: 1.349 euro moet de BDP300 kosten. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.