Geluid

Yamaha AV-receivers 3D-ready

Met de nieuwe generatie AV-receivers is Yamaha er weer helemaal klaar voor: snufjes zoals 3D en iPod-compatibiliteit zetten de toon, zonder dat het gebruiksgemak daaronder lijdt.

De tijd dat een av-receiver alleen maar surroundformaten decodeerde en geluid versterkte liggen intussen alweer even achter ons. Tegenwoordig verwacht de liefhebber meer: een av-receiver moet een allesomvattend audio-videosysteem zijn dat quasi iedere bron ondersteunt.

De klant is koning
Volgens Yamaha staan features zoals 3D-weergave in hoge resolutie, het afspelen van muziek vanaf een iPod, bedienings- en installatiegemak, design en een laag stroomverbruik daarbij hoog op het wensenlijstje van de moderne consument.

Het mag dan ook niet verbazen dat de fabrikant daar nu op inspeelt met een nieuwe lichting av-receivers die net van die punten haar troeven maakt.

Dat komt al mooi tot uiting bij de nieuwe RX-V371 (269 euro), RX-V471 (359 euro) en RX-V571 (459 euro), drie instappers met een opvallend complete featureset.

Featurefestival
Niet alleen ondersteunen ze de laatste nieuwe HDMi-norm (1.4) met het oog op 3D-weergave, de nieuwe modellen beschikken ook over een aantal extra’s die de 3D-ervaring naar nieuwe hoogtes moeten tillen. 

Een voorbeeld daarvan is ‘Cinema DSP 3D’, een Sound Field Processor in de RX-V471 en de RX-V571 die de surroundervaring nog intensiever belooft te maken met 17 selecteerbare effecten.

Op die laatste twee modellen kan ook een iPod worden aangesloten via usb, waarna de av-receiver instaat voor de omzetting van het digitale signaal. De ‘Compressed Music Enhancer’ moet gecomprimeerde bestanden beter doen klinken.

Gebruiksgemak en milieu
Daarnaast heeft Yamaha ook werk gemaakt van een eenvoudige installatie en een hoogstaand bedieningsgemak, zodat heel wat standaardhandelingen uitgevoerd kunnen worden met slechts één druk op een knop.

Wie het milieu een warm hart toedraagt, zal ongetwijfeld graag vernemen dat het standby-verbruik is teruggedrongen tot amper 0,1 watt.

Voor meer informatie en de volledige specificaties van de Yamaha av-receivers, kan je terecht op de website van de fabrikant.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.