Beeld

Wii U is nieuwste spelcomputer van Nintendo

Op de E3-gamesbeurs in LA heeft Nintendo zijn nieuwste gameconsole voorgesteld: de Wii U. Het opvallendste element is ongetwijfeld de grote controller met aanraakscherm.

De controller van de Wii U heeft nog het meeste weg van een draadloze tekentablet. Het toestel is bovendien uitgerust met bewegingssensoren. Het aanraakscherm heeft een doorsnee van 6,2 inch (15,7cm) en biedt de mogelijkheid om ook te gamen wanneer de televisie is uitgeschakeld of voor iets anders wordt gebruikt. De speldata worden dan rechtstreeks en draadloos van de console naar controller verstuurd.
 

Maar de controller biedt nog meer opties: via een camera en microfoon kan er gechat worden met andere spelers, ook de traditionele knoppen zijn aanwezig en er wordt een eenvoudige navigatie voorzien om over het internet te surfen.

Nieuwe perspectieven
Volgens Nintendo opent dit nieuwe perspectieven in de wereld van de computerspellen. "De nieuwe controller kan informatie tonen die niet op televisie te zien is. Die informatie kan ook veranderen naarmate de controller van houding verandert", luidt het in een persmededeling.

Ook op grafisch gebied zet de Wii U een stap vooruit en wordt nu ook Full HD ondersteund. Hiermee beantwoordt Nintendo een vaak voorkomende kritiek op de oorspronkelijke Wii, die het op visueel vlak moest afleggen tegen de PlayStation 3 en de Xbox 360.
 

Voor de nieuwe console zijn al een aantal games gepland: DarkSiders II, Dirt, Aliens Colonial Marines, Ghost Recon Online, Metro Last Night, Tekken en Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.