Redactie

We Feed the World

Wist je dat er elke dag voldoende voedsel wordt geproduceerd om tweemaal de volledige mensheid eten te geven, en er tijdens diezelfde dag toch 100.000 mensen omkomen van de honger? Het is op zich al een gedachte die het waard is om je eventjes bezig te houden, en de confronterende Oostenrijkse documentaire We Feed the World serveert er zo nog een paar.

Cineast Erwin Wagenhofer volgde de wereldwijde reis die ons dagelijkse brood aflegt terug tot aan de bron, en kwam tot de onthutsende constatering dat de multinationale voedingsindustrie er niet in de eerste plaats is om de zes miljard aardbewoners te voeden: als ze zichzelf maar in leven houdt is het al goed genoeg.

We Feed the World hekelt modieus dezelfde waarheden als Food, Inc. en Darwin’s Nightmare, maar dat maakt de ongelijkheden die erin worden belicht niet minder wrang.

De film werd uitsluitend in Duitstalige landen in de bioscoop gebracht, en was – met 600.000 bezoekers alstublieft – de best bekeken Oostenrijkse docu aller tijden.

Maandag 21 maart, Canvas, 23u45
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.